Sakinah, 18. An ailurophile. Stillo's ♥. Stitch's biggest fan. OHANA! in love and still counting. This is my network. Do follow me when you have time.
#kawanzamanbatu Part 1
on Sunday, July 26, 2015 @ 7:31 PM
0 comment (s)

Happiness is reunited with you highschool friends, still counting from 2008 until now.
Assalamualaikum and hhhheeeeeeellooooooooooooo. Its been a loooooonnngggg tiiimmeeeee that I havent update anything in my blog aite? poor my diary.. Okay so today Im gonna share about my highschool friends. Oh ya, see that picture ^? Thats us, in IOI stands for Iftar Ostajah Ipoh (okay tau mcm poyo sikit en haha but who cares). Alhamdulillah, dengan izin Allah, kami dapat gather together and having our Iftar together, Sahr together and also performing prayers in Jemaah. Alhamdulillah ya Allah for this ni'mah. #friendshipgoals hahahah k tetiba. tapi sebenarnya tak cukup ahli ni, Sabrina, Suhaila, and Syukrina not joining us. Hmph. insyaAllah on next session, we will.

Baiklah, kita mula dari sebelah kiri eh, from the left eh?

1. Nurasmaa bt Agussaiful

 A cheeky and noisy little girl. SANGAT SUKA BERCAKAP dan volume dia tak pernah la pulak nak turun kan. Hmm. Haha tapi dia memang memeriahkan suasana. Macam bila dia takde, mesti rasa macam empty aa jugak. sekarang ni dia tengah sambung degree dekat CUCMS dalam bidang farmasi. dia ni one of my closest partner in highschool dulu. Petang-petang memang suka lepak dekat HQ krsm smah wakaka buat macam rumah sendiri, jaga HQ tu sapu, lap, mop, susun, everyday. haa tak gela kau. Share secret together, ade je benda nak cerita. dedua kepoh. budak pandai kat smah dulu sebelum dia pindah pergi masuk mrsm. gedik en nak pindah tetiba. siyes benci. hahaha. suka ketawa dan murah dengan senyuman. and born on 27 August 1995.

2. Farah Rasyida bt Mohd Zulkifli

Haa DATIN DIVA VOUGE JEMAH KEPOH HAA KAU. hahahahahah manusia yang paling kepoh i think. dan suka buat gosip tetiba dan main kenen-kenenkan orang. Haha benci part ni. tapi dia sangat sweet and lovely and manja. Sangat gedik dan mengada. Sangat berdikari dan pandai bawa diri. Sangat clumsy and sometimes boleh jadi selekeh gila. Tudung terabor tak jadi haha. Seorang yang pengemas dan rajin. rajin mengemas, rajin belajar, rajin sakat orang. Budak butik and fashionable dia ni. Penggila pink, and everything she wants in pink. I cant tolerate that with her. Seorang yang penyabar, yeap. She even get scolded with me but she stayed calm. rasa bersalah gila time tu. Hmm. Sori pacida. She is my room mate in UniSZA for three semesters. I'm glad having her as my room mate cuz she is so nice and kind. Seorang yang sangat mengambil berat tentang perihal orang lain. Born on 25 March 1995. my debate partner, gossip partner, and stalking partner. Just finished her diploma in law and will continue her studies in degree at UniSZA, insyaAllah/

3. Nurul Sakinah bt Ahmad Khusairi

My quuurrlll my qt quuuurrrl. Nurul is so comel and funny. Bila dia buka mulut je, memang kelakar. ayat dia kelakar, dan bila dia dah mula marah semua kena dengar cakap dia even dia kecil je orangnya. Nurul ni macam ada kuasa veto pulak en, eyy sabo jela. Nurul ni kite lihat macam seorang yang perfectionist. everything she do must be perfect and tidy and neat. Kerja dia sangat kemas dan teratur. Tulisan dia sangat kemas dan lawa. Para guru sering memuji kekemasan tulisannya. Bangga lettew. orangnya sangat baik dan sopan je. suka kawan dengan Nurul ni sebab dia kecil-kecil cili padi, diam-diam ubi berisi hahahaha. Sekarang sedang menuntut di Uitm Arau dalam bidang Sains, diploma lagi setahun nak habis, insyaAllah. budak pandai okay, she even get 4.00 on which semester i dont remember sorry. her first cry is on 26 November 1995.

4. Nurul Aiman Ilyani

Timbalan Ketua Umum Sekolah Menengah Al-Hidayah pada tahun 2012. Ha gempak tak gempak tak. I gave her a cute nickname, which is Nuno. Please dont ask me why, im too lazy to explain it. Nuno is so ayu and pretty. Sangat pendiam tapi diam-diam ubi berisi sebab dia pandai okay. Tulisan Nuno sangat lawa dan dia sangat-sangat kreatif. Pandai lukis pulak tu, hmm. Macam lengkap je pakej dia ni. Dahla pengemas, rajin pulak tu, masak pun pandai, solehah pulak tu. Haa gitu. Nuno suka arnab! tapi takut dengan kucing. Alo. Haha. Lemah-lembut orangnya. Kalau jalan tu, halah halah lembutnya lah, lemah gemalainya la. Tapi tegas dan garang juga kadang. Cuak ambe. pheww. Sekarang sedang ambil diploma dalam bidang Akaun di Uitm Tapah. Act, dia budak sains waktu sekolah tapi dia ambil akaun sebab dia memang minat akaun. Born on 10 August 1995.

TO BE CONTINUE................. penat ah taip..................


Hugs and kisses,
 Sakinah xx



« older posts newer posts »
No you can't, darling. :)